KiVa school

KiVa is een programma voor de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen op de basisschool. KiVa richt zich op positieve groepsvorming en het verbeteren van de sociale veiligheid. De nadruk ligt op de groep als geheel. Het motto van KiVa luidt dan ook: ‘ Samen maken we er een fijne school van!’ Dit sluit naadloos aan bij het motto van de school “Samen Eigen”.

Aan bijna elk thema zit een regel verbonden. Dit is de centrale boodschap van dat thema. De regels samen vormen het KiVa-contract en deze hangt in elk klaslokaal. Het is belangrijk dat iedereen op school zich aan de regels houdt, zodat we er samen een fijne school van kunnen maken.

Thema’s onderbouw

1. Wie zijn wij? 2. Gevoelens 3. Wat is een fijne groep? 4. Iedereen is uniek! 5. Plagen, ruzie of pesten? 6. Rollen in de groep 7. Samen zijn wij een fijne groep 8. We helpen elkaar 9. Wat kan ik doen? 10. KiVa - we doen het samen!

Thema’s bovenbouw

1.Iedereen verdient respect 2. In de groep 3. Wat is communicatie? 4. Plagen, ruzie of pesten? 5. Verborgen vormen van pesten en cyberpesten 6. Rollen in de groep 7. Samen zijn wij een fijne groep 8. We helpen elkaar 9. Wat kan ik doen? 10. KiVa - we doen het samen!

 

Meer informatie vindt u op www.kivaschool.nl.